November 21 2013

Cine isi face cruce la colt?

comunitar amenda mizerie1
comunitar amenda mizerie

O scurtă observație, de dimineață!

Cine sunt cei care își fac cruce când trec pe lângă biserică?

Sigur, fără a generaliza fac o afirmație bazată doar pe observațiile mele din diminețile petrecute în RATB ori stațiile acestora.
Sunt cei care desfac pachetul de țigări în așteptarea autobuzului, apoi aruncă în mod strident ambalajul pe jos, scot o țigară, o aprind și o fumează. Deși coșul de gunoi este la doar (cinci)5 păși aruncă țigară jos când vine autobuzul. Urcat lângă ei cu dorință de a le atrage atenție, constat că își fac cruce la biserică din colț (ce se află în construcție pentru că… Doamne ajută!) După ce se așează pe scaun, se prind că ar trebui să plătească o călătorie și surpriză: “Sold 0”

Brusc încep o discuție despre oră de engleză la care nu au niciun chef să meargă în această dimineață și că să fie mai credibili că fața profesoarei le repugnă folosesc p***a ca pe semn de punctuație pe toată durata discuției. Apoi imediat trec la un conflict mai vechi din clasă, avut în urmă cu câteva zile.

Astfel mi-am dat seamă că sunt doar niște copii care merg spre socala. Doresc să le mulțumesc părinților acestora pentru educația religioasă pe care le-au dat-o plozilor și să maintreb retoric ce face poliția comunitară în loc să aplice legile existențe?


Tags: , , , ,

Posted November 21, 2013 by luciand in category "De la noi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *